Ege Vitrifiye Bülten

2017 Değerlendirmesi ve 2018 Yılı Hedef ve Beklentileri

“Finansal açıdan pazarın darboğaza girdiği, yeni inşaat projelerinin çok fazla olmaması sebebiyle sektörün zorlandığı kritik yıllardan birini daha geride bıraktık. Ege Vitrifiye olarak doğru stratejilerimizle bu seneyi olumlu bir şekilde sonlandırdık. 2017’de yurtiçi ve yurtdışı satışlarımız beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşti. Yurtiçinde bayi ağımızı genişletirken, yurtdışında yeni müşteriler kazandık. Şubat ayından itibaren yıl boyunca 3 uluslararası, 2 ulusal olmak üzere sektörümüzün önde gelen fuarlarına katıldık. Özenle tasarlanan stantlarımızla Ege Vitrifiye markamızı tanıtmak ve müşteriler ile diyaloglarımızı geliştirmemiz adına bize fırsat yaratan bu fuarlar, global pazar araştırmalarımıza da olanak tanıdı. Dünyanın sayılı modern tesislerinden birine sahip firmamız, sene boyunca yüksek kapasiteyle üretimlerini gerçekleştirdi.

 Fabrikamız her sene olduğu gibi bu sene de yeni ürünler geliştirerek, bu ürünleri piyasaya sundu. Ege Vitrifiye yeni ürünlerini  hem firma içi tasarım ekibi hem de yurtdışından çalışılan tasarımcılar ile gerçekleştirmeye devam ediyor.. 2017 senesinde birçok yeni ürün çalışmasını  seri üretimine dahil eden Ege Vitrifiye, İtalyan tasarımcı Claudio Papa imzalı Finikia serisiyle Avrupa Tasarım Ödülüne layık görüldü.

 Geçtiğimiz yıl bizim için, sistemsel olarak da geliştiğimiz bir sene oldu. Türkiye’de sadece belirli firmaların almaya hak kazandığı “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü”nü sektörde alan ilk firma olarak, ihracat ve ithalat işlemlerimizde büyük avantajlar sağladık. 2017’de aldığımız anti-bakteriyel sertifikamızla “Ege Sterile”  özel sır uygulamamızı hayata geçirdik.

 Firma olarak birçok başarı kazandığımız 2017 yılı ardından, 2018’in daha da iyi bir sene olacağı inancındayız. Bu sene katılacağımız fuarlarda, şuan hazırlığı içerisinde olduğumuz yeni ürünlerimizi profesyoneller ile buluşturacağız. Son 5 senedir gerçekleştirdiğimiz “Katma Değerli Ürün” stratejimizi uygulamaya ve piyasa analizlerimize devam edeceğiz. 2018 ürün planlarımızdan ilki dünya trendi olan mat sır uygulamalı ürünlerimizi stoktan sipariş edilebilir biçimde seri üretime almak, ikincisi ise anti-bakteriyel yüzeye sahip hijyenik ürün grubunu portföyümüz içinde yaygınlaştırmak olduğunu belirtebiliriz. Ege Vitrifiye insana ve doğaya gösterdiği saygı çerçevesinde tasarladığı ürünleriyle sektöre ışık tutmaya devam edecektir.”