Ege Vitrifiye Bülten

EGE VİTRİFİYE’DEN ENDÜSTRİ 4.0 KAPSAMINDA 40 MİLYON TL’LİK YENİ YATIRIM

Ege Vitrifiye robot destekli yeni basınçlı klozet yatırımını İzmir Valisi Erol AYYILDIZ,  Ege Vitrifiye Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim POLAT, İbrahim Polat Holding CEO’su Baran DEMİR, Çimse-İş Sendika Başkanı Zekeriye Nazlım, çeşitli kamu ve özel sektör temsilcilerinin ve POLAT Ailesi üyeleri ve Yöneticileri ile Ege Vitrifiye çalışanlarının katıldığı bir törenle hizmete açtı. 

Açılış töreninde İbrahim Polat Holding ve Ege Vitrifiye Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat Yatırım yaparak ülke ekonomisine katkılarına devam edeceğini belirtti.

 İbrahim Polat Holding CEO’su Baran DEMİR ,   “Türkiye’de Vitrifiye üretiminin  %83 oran ile yerli üretim katkı endeksi en yüksek sektörlerin başında geldiğini belirterek,  bu sektörün önde gelen kuruluşlarından biri olmanın gururunu taşıyoruz. “ dedi.

Demir sözlerine, “40 milyon TL değerinde, klozet üretim kapasitesinin 150.000 adet artıracak robot destekli yeni basınçlı klozet yatırımını hayata geçiriyoruz. Ege Vitrifiye profesyonel ekibinin beş ay gibi kısa bir sürede devreye aldığı yatırım, dünyanın Vitrifiye üretiminde ulaştığı son teknolojiden oluşuyor.  Endüstri 4.0 kapsamında yeni robot destekli üretim makinaları sayesinde elde edilecek yüzey kalitesi yüksek, homojen ürünleri ağırlıklı ihracat pazarları için üretmeyi hedefliyoruz, bu sayede %68 olan ihracat hacmini %75’lere ulaşmasını hedefliyoruz”  dedi.  

Törende konuşan Genel Müdür Merter Savaş da,  “Ege Vitrifiye’nin toplam üretim kapasitesi 1.4 milyon adet /yıldır,   Vitrifiye üretiminin %85’i yüksek basınçlı döküm, % 15’i ise klasik yöntemlerle yapılmaktadır. Şirkette 480 kadrolu işçi çalışmaktadır, satışların %68’i ihraç edilmektedir.  Basınçlı üretim, klasik yöntemler ile karşılaştırıldığında pürüzsüz yüzeyi garanti ederken, birim zamanda daha fazla üretim yapılmasını sağlamaktadır.  Son yıllarda hem iç piyasada hem de ihracatta atağa kalkan ve orta-üst segmentte büyüyen Ege Vitrifiye Türkiye içinde 120 satış noktasına, ihracatta ise 72 farklı ülkede 110 müşteriye seramik sağlık gereçleri sağlamıştır” diye belirterek, markanın yüksek kalitede üretilen katma değerli ürünleriyle Türk markasını tüm dünyada temsil ettiğini ifade etmiştir.

 

ÇİMSE Sendika Başkanı  Zekeriye NAZLIM,  işçi ve işveren barışına  vurgu yaparak, Ege Vitrifiye’nin ekonomiye ve istihdama yaptığı katkılardan dolayı başta İbrahim Polat olmak üzere tüm Polat Ailesi’ne teşekkürlerini sundu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız,  Ege Vitrifiye Yeni Yatırımı ile ilgili tebriklerini dile getirerek bu yatırımın ekonomiye ve istihdama katkılarının çok kıymetli olduğunu, sağladığı istihdamla Polat Ailesi’nin Türkiye’de değer yarattığını vurgulayarak yatırımın ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Konuşmalarından sonra açılış kurdeleleri Vali Erol AYYILDIZ,  İbrahim POLAT, Songül SEL, Murat POLAT, Baran DEMİR, İbrahim Fikret POLAT, Bülent ZIHNALI, Merter SAVAŞ, Zekeriye NAZLIM ve katılımcılar tarafından kesildi. Yeni Robotlu Yatırım Alanı ziyaret edilerek, yeni yatırım devreye alındı.