Ege Vitrifiye Bülten

Ege Vitrifiye "Finikia" Serisine Avrupa Ürün Tasarım Ödülü

2017 European Product Design ödülleri açıklandı. Son yıllarda başarılarıyla gündemden düşmeyen Ege Vitrifiye, İtalyan Tasarımcı Claudio Papa tasarımı “Finikia” serisi ile hem estetik hem de fonksiyonel yapısı göz önüne alınarak kendi kategorisinde ödüle layık görüldü.

 Dünyaca ünlü tasarımcı ve mimarlardan oluşan jüri, 43 farklı ülkeden 21 farklı kategoride 500 başvuruyu değerlendirerek hayata değer katan ürünlerin seçimini yaptı.

 Ege Vitrifiye Genel Müdürü Merter Savaş “ Ege Vitrifiye’nin Avrupa Ürün Tasarım Ödülünü alması hepimiz için gurur verici. Finikia serisi, portföyümüzün üst segment serilerinden biri olarak piyasaya sunuldu. Sahip olduğu yalın çizgiler ve fonksiyon yapısı dünya standartlarında bir seri olduğunu gözler önüne seriyor. Finikia; batarya delikli ve batarya deliksiz minimal hatlara sahip 2 tip çanak lavabo, asma klozet ve duvara tam dayalı tek parça klozet olmak üzere toplamda dört parçadan oluşuyor. Klozetlerimiz Aquasave özellikleriyle su tasarrufu sağlarken, özel yüzeyleri seriye ekstra hijyen kazandırıyor. Ege Vitrifiye olarak bu sürece katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki zamanlarda da kusursuz tasarımlarımız ile izleyicilerimizin karşısında olacağız.” diye belirtti.

 European Product Design Ödülleri Farmani Grup tarafından düzenleniyor. Grup aynı zamanda dünyada ses getiren; Uluslararası Tasarım Ödülleri (IDA), Paris Fotoğraf Ödülleri, Londra Yaratıcılık Ödülleri ve Lucie Ödüllerinin de organizatörlüğünü yapmaktadır.